Redovisningsekonom till DHL Freight Sweden

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning? Vill du vara en del av en internationell koncern som verkar med professionalism och kollegialitet? DHL Freight Sweden erbjuder dig en roll där dina kunskaper och personliga egenskaper värderas högt och där du har möjlighet att utvecklas!

Sök rollen Senast 7 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor. Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team. Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi önskar av dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet!

Din roll som redovisningsekonom
Funktionen Freight Sweden Accounting Team söker en redovisningsekonom till gruppen Record to Report (RtR). RtR ansvarar bland annat för redovisning, koncernrapportering, momsdeklarationer och årsredovisningar för DHL Freight, DHL Nordic och Gerlach. Teamet består idag av 5 personer och vi söker en ny kollega då teamets arbetsuppgifter kommer att utökas. Inom gruppen arbetar vi processinriktat och söker nu dig som ska ansvara för våra Fixed Assets (byggnader, maskiner och inventarier). Din placering kommer att vara på vårt nya huvudkontor vid Frösundatorg, Solna.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Självständigt ansvara för anläggningsregistret
 • Hantering av pensionsskulden enligt IFRS 19 samt K3
 • Löpande bokföring och bokslut
 • Rapportering till Huvudkontoret i Bonn i enlighet med IFRS
 • Årsredovisningar i enlighet med K3
 • Avstämningar av balanskonton
 • Ansvara för kontoplan och uppläggning av kontokombinationer, ej baskontoplan
 • Aktivt arbeta med att förbättra interna kontroller och interna processer inom RtR
 • Övriga arbetsuppgifter som förekommer på en ekonomiavdelning

För att vara framgångsrik i rollen som redovisningsekonom har du en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning samt minst några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Har du arbetat i en större organisation som redovisar enligt K3 eller IFRS är detta ett plus. DHL Freight Sweden verkar i en systemintensiv miljö med många transaktioner. Av den anledningen är det viktigt för oss att du är en person som är systemintresserad och lätt kan sätta dig in i olika systemmiljöer samt att du gillar att arbeta i en miljö med periodvis högt tempo. Du behärskar Officepaketet väl och Excel i synnerhet.

Hur du är som person är viktigt för oss! Vi verkar i en internationell miljö men har en familjär stämning på kontoret där vi bryr oss om våra kollegor. För att trivas hos oss är du en person som kan planera och driva ditt arbete själv likväl som att arbeta i team. Du har förmågan att se problem och själv komma med lösningar. Du tar ansvar för din leverans och utför ditt arbete strukturerat och noggrant. Du har en förmåga att bygga relationer och kommunicera med olika typer av individer, på olika nivåer i vår organisation. Vidare kan du på ett självständigt sätt ansvara för din egen utveckling genom att ta reda på information och lära dig nya uppgifter.

För oss är det viktigt att du motiveras av att göra saker bättre och effektivare. Du kommer väl till din rätt när du får förbättra och utveckla processer och rutiner som en del i ditt arbete. Då DHL Freight Sweden verkar i en såväl svensk som internationell miljö med engelska som koncernspråk behöver du känna dig bekväm med att skriva och prata på engelska.

Om DHL Freight Sweden 
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar DHL Freight Sweden med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Sök rollen Senast 7 april, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Sofie Forsman

Sofie Forsman

Senior rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 7 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Strategisk Inköpare av indirekt material och service till Ahlsell

Har du tidigare erfarenhet av arbete inom strategiskt inköp av indirekt material och service, gärna med inriktning mot Supply Chain och vill vara med på vår utvecklingsresa för att bygga en starkare funktion för Indirekt material och Service? Vi söker en strategisk inköpare som med engagemang, erfarenhet och nyfikenhet vill vara med och skapa resultat hos oss. Är det du? Läs mer om rollen och sök in nedan.

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 april, 2019

Läs mer & ansök

Kreditadministratör till Alektum Group

Befinner du dig i början av din ekonomikarriär och vill axla en utvecklande roll som kreditadministratör? Mitt i centrala Göteborg i fräscha lokaler finner du Alektum Group, ett riktigt coolt bolag inom finansbranschen som arbetar med kredithantering och inkasso.

Göteborg Sista ansökningsdag: 17 april, 2019

Läs mer & ansök

Credit officer till Alektum Group

Nu har möjligheten öppnat upp sig för ett riktigt spännande uppdrag för dig som vill utvecklas inom finansbranschen, och närmare bestämt inom kredithantering. Vi söker dig med ekonomisk bakgrund som är redo för att självständigt hantera dina egna kunder och med bästa möjliga service och expertis erbjuda dem skräddarsydda finansiella kreditlösningar. Alektum Group det internationella bolaget med entreprenöriell känsla och en fantastisk resa framför sig.

Göteborg Sista ansökningsdag: 17 april, 2019

Läs mer & ansök

Ekonom med stor passion för Excel

Är du en lösningsorienterad och kommunikativ ekonom med IT-intresse? Har du avancerade kunskaper i Excel och en förståelse för databaser? Nu söker vi dig som vill arbeta på en innovativ arbetsplats med höga ambitioner!

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 april, 2019

Läs mer & ansök