Ekonomichef

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta som ekonomichef i en bred roll där du får leda ett engagerat team, vara med och påverka och samtidigt vara operativ inom redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med engagerade och kunniga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Sök rollen Senast 19 januari, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring

Om rollen
I din roll som ekonomichef ingår du i ledningsgruppen och ansvarar för allt ekonomiarbete vid kansliet. Du är även chef för enheten Infrastruktur som består av fem anställda. Enheten för infrastruktur ansvarar för medlemsregister, växel/reception/konferensservice, ekonomiadministration, vaktmästeri och IT. Rollen är bred och uppgifterna varierar från operativ redovisning till samordning av utvecklingen av kansliets IT-infrastruktur och leverantörskontakter.

 • ansvara för och kvalitetssäkra redovisningen enligt gällande lagar och SULF:s stadgar
 • operativt utföra den löpande redovisningen vilket inkl. anläggnings- och värdepappersredovisning
 • upprätta årsredovisning samt ha kontakt med revisorerna
 • rapportera SULF:s ekonomiska ställning till förbundsstyrelsen
 • upprätta och förslå budget till förbundsstyrelsen
 • vara ansvarig för att medlemsadministrationen sköts korrekt, effektivt och med hög servicegrad
 • vara ansvarig för upphandling av leverantörsavtal
 • vara ansvarig för förbundets fastighet

Vem är du?
Du har minst 5 års erfarenhet av en kvalificerad ekonomiroll och några års erfarenhet av ledarskap samt en högskoleexamen i ekonomi. Vidare har du systemvana och ett intresse för IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet från politiskt styrda organisationer och/eller från ideella föreningar.

Du ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar och använder din kunskap flexibelt. Du följer upp hur arbetet går framåt och samordnar resurser och hjälper till så att enheten når sina mål. I förhållande till andra har du ett öppet och accepterande sätt och du lyssnar och coachar dina medarbetare. Du är självgående, initierar på egen hand aktiviteter och delar med dig av din expertis och kunskap till andra.

Om SULF
Sveriges universitetslärare och forskare, SULF, är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi förhandlar, informerar, debatterar och påverkar utformningen av högre utbildning och forskning, nu och i framtiden.

Vi som är medlemmar i SULF har en alldeles särskild uppgift, att i samhället utgöra en kritisk kraft! Vad innebär det? Jo det innebär att samhället och studenterna får en hög kvalitet på högre utbildning. Det innebär att vi borgar för rätten till fri och obunden forskning, kreativt tänkande och en debatt som inte har någon takhöjd. Det innebär att vi är motvikten till fake news och sist men inte minst en förutsättning för vårt demokratiska samhälle.

Nyfiken på att veta mer? 
I den här rekryteringen samarbetar SULF med EQonomy/Wise Professionals. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering på kontoret i centrala Stockholm.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Elin Allskog på elin.allskog@eqonomy.se. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan!

Sök rollen Senast 19 januari, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger SULF

Ferkens Gränd 4, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Elin Allskog

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 19 januari, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Financial Controller till SC Motors Sweden

Vill du arbeta som Financial Controller i en spännande internationell koncern? Som Financial Controller på SC Motors får du vara med i ett spännande skede och arbeta med kompetenta och engagerade kollegor i en dynamisk verksamhet där ambitionen är att bli den bästa controlleravdelningen!

Stockholm Sista ansökningsdag: 16 februari, 2019

Läs mer & ansök

Financial Controller till ESAB AB

Vi söker dig som vill ha en verksamhetsnära roll med många olika kontaktytor. Hos ESAB får du möjlighet att arbeta operativt och hands-on med rutinuppgifter samtidigt som du kommer arbeta strategiskt och med mer kvalificerade arbetsuppgifter. Tveka inte att söka denna intressanta tjänst!

Göteborg Sista ansökningsdag: 31 januari, 2019

Läs mer & ansök

Kreditadministratör till Alektum Group

Befinner du dig i början av din ekonomikarriär och vill axla en utvecklande roll som kreditadministratör? Mitt i centrala Göteborg i fräscha lokaler finner du Alektum Group, ett riktigt coolt bolag inom finansbranschen som arbetar med kredithantering och inkasso.

Göteborg Sista ansökningsdag: 28 januari, 2019

Läs mer & ansök

Insurance Officer – ALD Automotive

ALD Automotive har i mer än 15 år hjälpt svenska och internationella företag att hitta rätt leasingbilar och rätt finansiella lösningar. Idag förvaltar ALD Automotive mer än 1 miljon tjänstebilar i 43 länder. I år firar vi på ALD 20 år, välkommen att fira med oss!

Täby Sista ansökningsdag: 28 februari, 2019

Läs mer & ansök