Interim Finance Accounting Manager

Göteborg

Är du på jakt efter nästa interimsuppdrag inom ekonomi, och vill axla en bred och ansvarstagande roll på ett internationellt bolag? Är du samtidigt en person som brinner för ledarskap och problemlösning? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Sök rollen Senast 11 juni, 2018

Till vår kund söker vi just nu en interim Finance Accounting Manager. Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals på heltid med start så snart som möjligt. Uppdraget är tänkt att pågå under minst sex månader.

Ditt uppdrag

Här kommer du att arbeta för ett stort internationellt bolag som tillhandahåller tjänster runt hela världen. Just nu söker vi efter en Finance Accounting Manager till bolagets nyetablerade Shared Service Center som riktar sig mot de skandinaviska och baltiska länderna. Huvudkontoret för denna del är placerat i södra Göteborg. Ditt team kommer att bestå av ca 13 personer. Du kommer att rapportera till en CFO/finanschef som i sin tur rapporterar till moderbolaget i Schweiz. Totalt sett sitter det ca 35 personer på kontoret i Göteborg, men bolaget har ett flertal kontor i Sverige med ca 350 anställda bara i Sverige.

Detta är ett snabbfotat bolag med korta beslutsvägar och kompetenta medarbetare. Mycket i organisationen är nytt sen man gjort en sammanslagning av två bolag, samtidigt som man har en helt ny IT- avdelning. I din roll kommer du därför att kantas av flera utmaningar relaterade till detta.

 

Till dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  •          Se till att alla boksluten från respektive land kommer in i tid för att sedan rapportera till CFO.
  •          Bollplank i operativa frågor
  •          Personalansvar 
  •          Arbeta för att det ska bli ett stabilt och hållbart Shared Service Center

 

Din bakgrund

För att trivas i rollen krävs det att du har en god förståelse för redovisning och har god erfarenhet från bokslut, och gärna att du suttit med många bokslut. I detta bolag kommer ni att göra bokslut både på månadsbasis, kvartalsbasis och årsvis. Det kommer att krävas av dig att du kan leda redovisningsekonomerna i detta arbete och har förståelse för deras arbete, och samtidigt ansvara för reskontrateamet. Då du ska ansvara för redovisningen även för de övriga Skandinaviska länderna samt Baltikum är det en fördel om du tidigare arbetat enligt IFRS.

Då man implementerat SAP i hela bolaget är det en fördel om du jobbat i detta system tidigare. Man arbetar även med brutet räkenskapsår, så årsbokslut sker i juli.

Som person är du självgående, tar ägandeskap och är en duktig ledare. Du har ett helikopterperspektiv och har förståelse för hela verksamheten, samtidigt som du har en operativ ådra och på ett prestigelöst sätt kan gå in och hjälpa ditt team där det behövs.

 

När du blir en av oss

Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. 

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö samt i Köpenhamn och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Lisa Kayser 076- 000 18 60, mail: lisa.kayser@wise.se och konsultchef Alexandra Cederqvist Öberg 073- 521 65 60.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Sök rollen Senast 11 juni, 2018

Kontakta mig för mer information

Lisa Kayser

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 11 juni, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Mingel och speedintervju med EQonomy!

Det är precis som det låter – Nu öppnar vi på EQonomy dörrarna för dig som är ekonom som vill komma hit och mingla med oss! Fredagen den 8 juni kommer vi finnas tillgängliga för alla typer av frågor och funderingar. Du erbjuds också möjligheten för en speedintervju med någon av oss i teamet. Kom och häng med oss!

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 juni, 2018

Läs mer & ansök

Business Controller till välkänt bolag

Nu har du möjligheten att söka ett spännande konsultuppdrag som Business Controller till välkänt bolag i centrala Stockholm med omgående start. Kanske är det just dig vi söker, varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 8 juni, 2018

Läs mer & ansök

Junior redovisningsekonom till Claremont

Har du några års erfarenhet inom redovisning och vill utvecklas vidare i en roll där du får möjlighet att arbeta brett och på sikt ansvara för flera bolag i en koncern? Trivs du i en föränderlig och social miljö med fart och fläkt? Då är det här en chans du inte vill missa – Vi ser fram emot din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 5 juni, 2018

Läs mer & ansök