Proaktiv rekrytering – en utopi?

Många av de företag som vi möter i vår vardag anser att man missar tillväxt, lönsamhet och utveckling som effekt av utmaningen att hitta rätt kompetens i rätt tid. Men trots det ändrar få sin strategi för rekrytering! Det blir för dyrt anser man ofta. Man vill ju inte bygga på sig mer fasta kostnader…Tänk om man hade samma ointresse gällande utveckling av andra delar i sin verksamhet?

Vi tror också att det är som det är för att man inte vet hur man ska göra annorlunda. Men svaret på den frågan är oftast ganska enkel.

Det krävs att man kartlägger vad man kommer att rekrytera framåt. Att man börjar leta efter kompetensen innan man har ett faktiskt behov. Att man passar på att anställa när rätt kompetens kommer ens väg. Att fokusera på att identifiera talanger som snabbt kan utvecklas mot de roller man har svårt att rekrytera till. Man kan såklart kombinera dessa aktiviteter beroende av vad som passar verksamheten bäst….

En bransch att titta på för att lära om detta är den som vi på Wise Professionals delvis verkar i, nämligen bemanningsbranschen.

Som exempel har vi under augusti drivit en kampanj vi valde att kalla ”dags att sadla om?”. Vi har vänt oss till de som efter en sommarsemesters betänketid nu funderar på att ta nästa steg i sitt arbetsliv. Intresset för att mötas och diskutera sin tänkta framtid har varit överraskande stort. Det är vi såklart glada för! På en arbetsmarknad där vi allt oftare hör om kompetens- och kandidatbrist sitter vi nu med duktiga och kompetenta människor inom kompetensområdena HR, Lön, Ekonomi och Marknad/Kommunikation. Alla nyfikna på ett nästa steg i sin karriär.

På detta sätt jobbar vi såklart löpande. Vår rekrytering är i första hand proaktiv. Vi vet ju (typ) vad våra kunder kommer att efterfråga, och vi vet (typ) när de kommer att göra det. Och vid sidan av det, detta arbetssätt (rätt hanterat) lyfter upplevelsen av att vara kandidat till helt nya nivåer. Alltså kopplar arbetssättet också direkt till en mer positiv uppfattning av vårt varumärke.

Värst vad vi ska vara duktiga då tänker du kanske? Ja, men de flesta HR-funktioner värda sitt namn vet ju vilka roller man sannolikt kommer att rekrytera under det kommande året. En stor del går åtminstone att förutse. Men allt för få agerar konstigt nog proaktivt på den vetskapen.

Så kom igen. Låt oss alla stärka upp vårt näringsliv med lite friska tag inom ett område som allt för länge stått still i sin utveckling. Låt oss förnya vår syn på rekrytering. Vi lovar att det finns pengar och resultat att hämta för den verksamhet som gör det.

Om du brinner för samma frågor som oss så hör gärna av dig. Vårt breda nätverk av nyfikna rekryteringsnördar är en av de delar vi är mest stolta över på Wise Professionals. Och till sist, funderar ni på att ”go proactive”? Ta ett snack med någon av oss på rekryteringsbyrån så delar vi gärna våra egna och vårt nätverks erfarenheter inom området.

Dela