Hur bygger man en stark kultur?

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om att 25% av nyanställda väljer att lämna sitt jobb inom de två första månaderna samt att företag med en tydlig strategi för Talent Management har hela 87% bättre möjlighet att ”hire the best people”. Det blir alltmer tydligt att arbetet inom Employer Branding behöver fokusera på att bygga företagskultur, organisationer som lyckas ser exempelvis följande resultat:

Det finns många delar i att bygga en stark kultur, engagemang är en viktig del som i sin tur är kopplat till tydlig vision och EVP (Employee Value Proposition). I Glassdoors rapport ”HR and Recruting Statistics for 2016” anser 90% att arbete med kultur är viktigt, hela 87% menar att det är en av de svåraste utmaningarna och färre än 50% har inte någon aning om hur de ska göra för att bli bättre.

Vad gör vi på Rekryteringsbyrån Wise Professionals för att bygga vår kultur?

Vi på Rekryteringsbyrån Wise Professionals vill utmana en traditionell bransch och förnya synen på rekrytering. Ibland sticker vi ut hakan och utmanar normer, och för oss, kanske det lite förlegade sättet att se på rekrytering som en kostnad istället för en investering. Vår målgrupp som rekryteringsbyrå är kandidater, kunder och konsulter som precis som vi, brinner för affären och människan och är sådär nördigt passionerade i hantverket rekrytering som vi är. För att attrahera de bästa konsulterna, kunderna och kandidaterna till oss ställs det såklart höga krav på vårt eget brand och arbetsgivarvarumärke, både i form av hårda och mjuka värden samt vår kultur.

Vi vet att framtiden är oviss, allt som går att kopieras och digitaliseras kommer så att göras, det är vi människor som skapar värde. Det unika i de personer som arbetar hos oss – på Rekryteringsbyrån Wise Professionals – är vår kompetens, vår sammansättning och det gör att vi är omöjliga att kopiera på marknaden.

För att vi ska säkerställa att vi har rätt personer ombord både nu och i framtiden, och för att möta våra och våra kunders framtida behov kommer här ett urval på aktiviteter vi har fokuserat på:

Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår kultur och vårt EVP-projekt kontakta gärna Camilla Wikland, Head of People & Culture 073-533 50 75 eller Kelly Chau, Rekryteringskonsult 073-674 62 26.

Dela