Redovisningsekonom med inriktning mot Treasury till Ahlsell

Stockholm Rekrytering

Nu söker vi dig som är Redovisningsekonom, som vill fördjupa dig inom Treasury, till Ahlsells huvudkontor med placering i Liljeholmen. Här kommer du till en glädjefylld och prestigelös organisation med stora utvecklingsmöjligheter.

Apply for this job By 30 October, 2021

These are some of the benefits the employer offers

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

I rollen som redovisningsekonom, med inriktning mot Treasury, på Ahlsell så kommer du ha en delad roll. Du blir en del av redovisningsteamet, som består av tre kollegor, samtidigt som du har ett nära samarbete med Ahlsells Group Treasurer. Du blir anställd på Ahlsell Sverige AB och kommer rapportera direkt till Nordic Accounting Manager.

För att lyckas i rollen bör man ha goda kunskaper inom redovisning och samtidigt ha ett intresse av att utvecklas inom Treasury. Det är ett självständigt arbete med flera kontaktytor både internt inom koncernen och externt, på olika nivåer.

I huvudsak kommer du att arbeta med följande:

Redovisningsdelen

 • Helhetsansvar för löpande bolagsredovisning
 • Månads- och årsbokslutsarbete
 • Rapportering till koncern
 • Upprätta årsredovisningar
 • Skatteberäkning, inkomstdeklaration och momsavstämningar.
 • Avstämning AGI
 • Utvecklingsprojekt

Finansdelen/Treasury

 • Likviditetsprognoser
 • Cash pooling och övervakning av kassabalanser
 • Balansera saldon i utländsk valuta i cash pooling
 • Övervaka och utveckla säkringar för leverantörsskuld och andra flöden
 • Bankrelationer cash management
 • Bekräftelsehantering av valutaaffärer
 • Godkänna betalningar

Din profil

Vi söker dig med minst tre års erfarenhet av bolagsredovisning, månadsbokslut, årsbokslut och rapportering och som är bekväm i rollen som redovisningsekonom. Vidare har du erfarenhet från finans, cash management och har baskunskaper inom Treasury. Du talar och skriver flytande svenska och har goda kommunikationskunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar och skatteberäkningar samt inkomstdeklarationer. Vi ser också gärna att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande.

Tjänsten passar dig som är självgående, gillar att ta ansvar och vill ha ett stort utrymme till utveckling samt att vara med och bidra till ständig förbättring av verktyg och processer. Som person ser vi gärna att du är prestigelös, noggrann, analytisk och relationsbyggande.

Om Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 34 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Nyfiken på att veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Ahlsell med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV och får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kandidatansvarig Ekaterini Dokalia på ekaterini.dokalia@wise.se eller ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se. Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här).

Välkommen med din ansökan

Apply for this job By 30 October, 2021

Contact me for more information

Ekaterini Dokalia

Apply for this job!

We need your application by 30 October, 2021

Apply for this job

More available jobs

Interim Controller till startup

Vi söker en driven och självgående controller till en av våra kunder som är i fas med att etablera en startup. Idag består ekonomiavdelningen av fem personer som hanterar ekonomin för ett etablerat samt en offensiv start-up. Huvudfokus för rollen kommer att vara start-upen, där verksamheten nu genomgår en dynamisk resa i utvecklingsstadiet av olika tjänster. Uppdraget får gärna starta så snart som möjligt och löper tillsvidare.

Stockholm Application deadline: 13 November, 2021 Share with a friend

Read more & apply