Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Sveriges Författarförbund söker Redovisningsansvarig

Vill du göra skillnad och känna tillfredsställelse i att ditt arbete spelar roll för många författare och översättare? Vill du jobba i en trevlig miljö med fantastiska kollegor?  Då är du välkommen till Sveriges Författarförbund!

Vill du göra skillnad och känna tillfredsställelse i att ditt arbete spelar roll för många författare och översättare? Vill du jobba i en trevlig miljö med fantastiska kollegor? Då är du välkommen till Sveriges Författarförbund!

Om rollen

Som Redovisningsansvarig har du helhetsansvar för Sveriges Författarförbunds ekonomiarbete och utgör ett stöd för organisationen med löpande rapportering och analys. I arbetet ingår bland annat bokföring, moms- och inkomstdeklarationer, bokslut och årsredovisningar.

Vidare ansvarar du för att upprätta och presentera budget och bokslut för styrelse och stämma, för likviditetsuppföljning, kapitalplaceringar i samråd med rådgivare samt för äskande och rapportering av olika projektmedel.

Ekonomiavdelningen består av två personer som tillsammans ansvarar för all ekonomi för förbundet, dess helägda serviceaktiebolag och elva stiftelser. Du rapporterar direkt till Förbundsdirektören och sitter i fina lokaler i Författarnas hus på Drottninggatan i centrala Stockholm. 

 

Vem är du?

Du har högskoleutbildning eller liknande inom ekonomi med minst 5 års erfarenhet inom kvalificerat ekonomiarbete. Möjligen arbetar du idag som redovisningsansvarig eller kvalificerad redovisningsekonom. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet kring koncernredovisning och kapitalplaceringar. Det är även fördelaktigt om du har en bakgrund från ideell sektor.

För att bli framgångsrik i rollen har du förmågan att överblicka verksamheten för att kunna hantera frågor både på strategisk och på operativ nivå. Du är en god pedagog och kan förmedla ekonomisk information på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi ser gärna att du är självständig, ansvarsfull och engagerad. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. Du trivs sannolikt i ett kreativt klimat och en flexibel miljö och har hög social kompetens.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sveriges Författarförbund med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm på 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

 

Om Sveriges Författarförbund

Sveriges Författarförbund är huvudorganisation för författare och litterära översättare. Författarförbundet har funnits sedan 1893 och har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet. Sveriges Författarförbund har ca 3 000 medlemmar.

För mer information om Sveriges Författarförbund, gå in på www.författarförbundet.se